Welcome to Steelbeasts.com

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

BigBadVuk

Weird Shadow Bug (4.004) [Fixed]

After setting everything to high  ( shadow level to 10, soft shadows.. )

IM getting weird bug with shadow on some vehicles...  

 I dont know how much it is visible but i tried to grab a few screen shots on snow background, since those are easiest to spot.

 

It rotates around tank and it is visible in all exterior views , including TC and even Gunner ( on Soviet tanks )  if they are outside of turret.

Im using latest Crimson drivers on Ati R9 390x. I tried moving slider for shadows up and down or turning of soft shadows, but that broke the shadows completely and made just area around tank more darker or brighter, without exact contour of vehicle itself etc.. Really weird to describe. Short of making some video.

 

I cant remember having this issue with 4.000 or 3.xxx

SS_21_28_35.jpg

SS_21_28_40.jpg

 

 

SS_21_28_35.jpg

SS_21_28_40.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suspect that's the same issue as:

 

I think we are at risk of flooding the Support team with numerous posts about the same issue.

 

Maybe we can take a few minutes to scan previous entries before posting?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

I must admit I havent read the complete topics, just titles... But you must admit that M60 TC glitch does not sound same as shadow glitch in external view :) 

Whatever it is, im glad im not the only one.. Take your time eSims :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I said in the other thread. It seems that turning soft shadows off and restarting the scenario will help. its a workaround rather than a fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

I still have it so I presume "it is fixed" means "Yes we fixed it ,wait for next patch" ? :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I thought that would be obvious. Well - so, yes: It needs to be rolled out in an update. When we're writing in such a thread that it's "fixed" it means that no reader of the thread need to provide us with additional reports about the same issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 hour ago, BigBadVuk said:

I still have it so I presume "it is fixed" means "Yes we fixed it ,wait for next patch" ? :) 

 

Well yes.

 

They don't have an automatic update service to let them remotely update your particular copy.

 

I presume this (and other post 4.004 "fixes") will be rolled into the 1st Quarter '17 Terrain Update "patch".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

No, there will be at least one more update before it, and still in September.

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 minutes ago, Ssnake said:

 and still in September.

 

Oh no, the return of the "refresh monkeys". ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Awards

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now