Jump to content
caccioro

steel beasts pro enemy contact bugs ai

Recommended Posts

I'm doing a scenario with so many united computer controllers .. i do not recognize the enemies ... how i can do ... sorry but my bad english but i use translator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the fire control settings on all units. If you gave them a scout order, they will not fire at will. 

 

Also, posting the scenario might help for purposes of figuring out the question, since it could be one of a number of things. 

Edited by Mirzayev

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you do Check the fire control settings on all units to recognize the enemies sorry for my bad english

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right click on the unit, and select fire control status. It should give you options for max engagement ranges, fire at will, return fire, or hold fire.

 

Also, posting that scenario will help a lot in figuring out the problem. It could be something else not related to the fire control status.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, caccioro said:

Problems do not shoot enemies with route engage and fire at will attach photo .... I do not know what to do

SBProPE64cm 2017-04-22 21-24-02-24.bmp

It could have many reasons.

 

Please upload the scenario file. Then it can be investigated. From a picture, no information can be gained.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, caccioro said:

Problems do not shoot enemies with route engage and fire at will attach photo .... I do not know what to do

SBProPE64cm 2017-04-22 21-24-02-24.bmp

Judging by the color of  unit icons, custom party was created or  party dispositions were changed accidentally during adjustment of icon color for Blues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried to open it but it appears to need a height map: "Normandy_June6.hgt"

 

I don't have that.

 

I need to pop out to do some chores today (yesterday was spent entirely on SB) but will try and find and download that map when I get back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK so I found a bit of time.

 

First its a bit "busy":

 

SS_06_31_48.png

 

The reason for the Grey icons is because you have changed Blue's colour.

 

Given the map name I'm guessing you are trying to replicate the Germans (in M1A1(HA) and M2A2) vs the Allies as Red in T-55 and BTR70?

 

I'm unsure if changing the colour should make any difference (never tried it) so perhaps put Blue back to Blue as a first step and see how you go.

 

Certainly you do have:

 

- the right fire control settings

- the right type of route (engage)

- ammunition in the vehicles

- the right status (no one is blind, etc.)

 

Edited by Gibsonm

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried blue and red but the same problem I do not know if a scenario problem or something I did that I did something wrong .... try other scenarios. . I apologize for my bad English translation use .. thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are trying to replicate WW-2 Tank warfare playable Tanks.

I would recommend the leo-1A5 for the panther the Leo-2 for  the tiger 1 Disable the thermals ballistic computer use the lowest rated Ammo,.

If you want to replicate a tank destroyer use the AMX-13 disable the turret drive,

For the allies i would use the AS1 as a sherman E8, the T-55 as the T35/85 you could use the PT-76 as a SU-85.

I cant help with your other issue but i agree with Gibsonm you may have to many unit on the map you will need a very high spec machine to run that many units.

 

You have more options if your opfor does not need to be playable.

 

Edited by Marko

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wasn't suggesting it wouldn't run because of unit density, just that it looked "busy" (red is just as busy).

 

Once he gets it to work, then he can worry about changing the unit types, should he wish to.

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, caccioro said:
 

No worries .

 

I have spent many an hour and conducted many a test to see which vehicles

Are most suitable to replicate WW-2 armour types.
happy to share my findings
With any  fellow Armour enthusiast.
Good luck sorting the mission. 
 
 
30/5000
 
 
Sorry I explained myself badly

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, caccioro said:

I tried blue and red but the same problem I do not know if a scenario problem or something I did that I did something wrong .... try other scenarios. . I apologize for my bad English translation use .. thank you

 

I believe what happened is that, by changing blues color, you inadvertently changed the relationship between blue and red.

 

I fixed it doing the following:  Open the "Choose Party" dropdown menu and pick "Configure."  Select "Blue," then select "Enemy."  Click OK.

Ref 1.jpg

Ref 2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, I gave your scenario a test run. My units did engage the enemy, however, I did notice some issues with the AI not engaging targets close to them, as well as bugs I have never seen before. You can't tell from just the screen shot, but the turret from the destroyed tank in the middle of the screen was spinning in circles like crazy. 

 

Honestly, I think it is due to the number of units you have placed in the scenario. My FPS plummeted to the single digits with this scenario, and my PC is certainly not lacking in power by any means. Try it with less units (70+ Platoons is overkill), decreasing the overall visibility range, or both. 

 

I played the same scenario, but reduced the number to 12 Tank Platoons per side. They started shooting each other as expected. So yeah, try reducing the number of units to something a little more manageable. 

SS_16_15_29.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, caccioro said:

I liked to play with so many units with steel beasts pro 3.0 i came to 100 units per part and it was fine

 

Maybe it worked in 3.0, but deleting the number of units seemed to solve the issue you were having. Try it for yourself. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You could build the mission in such away that the Tanks come in waves and once a tank is destroyed the unit will vanish from the map

Freeing up the map that's how i do it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×