Jump to content

mrivers

Members
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mrivers

  1. Please start SB fullscreen again.  When it becomes non-responsive, right click the task in Task Manager and then "Create dump file.".  This should create a dump of the state of SB and hopefully will point us to the problem.

     

    Thank you.

  2. Please try setting the font/app scaling to 100% and relaunch SB.

     

    Open Window's Display Settings (rt click desktop)

    Set the "Change the size of text, apps and other items" to 100%

     

     

  3. On 10/21/2019 at 3:04 PM, peter winship said:

    If I had to buy only one of a Ryzen 7, another 16GB of memory or a 1070, I wonder which would improve it the most? 

    I think you can rule out memory.   

    If you consider a CPU, it should have higher single thread performance (more cores won't help the frame rate, though they will help during map loading).

    A 1070, in theory, should be quicker.  It has (afaict) more memory bandwidth which will be useful for high res displays.  However, I couldn't tell you how much quicker, it may only be a few fps.

  4. The tree textures are loaded before the scenario starts. 

     

    The cache I mentioned above that is updated during the course of the scenario is used to optimize determining which trees to render, and their physical location.  Nothing is loaded from disk, but it could be a bit cpu intensive to generate this cache.  (imagine panning a few thousand trees into view and data needs to be generated for those trees)

  5. 1 hour ago, peter winship said:

    Thanks all. Sometimes it's trees, mrivers, yes, probably, but sometimes it's a sound loading too, I've noticed, sometimes nothing apparent, but a lot going on.  I get stutters with the Leo TIS in every scenario I've tried, The Wood.  The benchmark scenario also. I'll live with it, no doubt. They're not game killers. It's a great simulation/game and I want it to run well, with good graphics. I might have to buy better kit, I fear.  Is there any thread anyone can point me to indicating a set-up that would run with very high graphics settings and no probs? I'm thinking I should upgrade the card first and wondering if an 8GB 1070 would make a diff.  What I have now is a 6GB 1660, which is like a 1060, I believe.  Thanks.

    I don't know if a 1070 will improve your situation, because it may be a CPU/memory bandwidth problem and not a GPU problem (or something unrelated even). 

     

    I do use an 8GB 1070FE card and it performs quite well with SB.

     

    Regarding sounds, the sound files are not loaded on-the-fly.  If you suspect sound related issues, perhaps check for driver updates.

     

    Also, the mention of throttling is interesting.  It would be good to verify your CPU/GPU temps are good.  I've suffered from throttling problems after I bumped the CPU cooler and broke the bond with the heat sink.

  6. I looked at the debug log, but don't see any reason for stutters.  However, your last description of the problem could indicate the tree cache being populated as the culprit.  While panning, trees that come into view are added to a cache.  It could be that there are so many trees that it takes longer to update the cache and that results in a delayed frame.

    Could you upload a scenario that causes these stutters?

  7. For the debug log, please start the exe with the command line parameter -loglevel trace.  This can be done by selecting Start Menu->eSim Games->Toubleshooting, and then launching SB with the (debug) shortcut.  Please enter the scenario, and go to the Leo TIM view (or any view that experiences trouble) and exit.   Please attach DebugLog.txt  (not one of the numbered ones, as they are from previous sessions).

     

    Quote

    [10:32:14,966] CGame INFO : +--+ MEMORY USAGE INFO (SteelBeasts START):
    [10:32:14,966] CGame INFO : |  | Process: 4.3 GB (0 % of 128.0 TB total, 128.0 TB free) 4.3 GB min/4.2 GB max
    [10:32:14,966] CGame INFO : |  | Physical: 3.6 GB (22 % of 15.9 GB total, 12.4 GB free) 3.5 GB min/3.6 GB max
    [10:32:14,966] CGame INFO : +--+ Pagefile: 5.2 GB (28 % of 18.3 GB total, 13.1 GB free) 5.1 GB min/5.2 GB max

     

    Regarding the Pagefile line.  The values are indicate the total page file that is available to SB, and how much of it is consumed by the the system, other applications and SB (so, everything). 

  8. I examined the debug data provided, unfortunately I cannot provide a concrete solution.

     

    SB uses Window's "default audio device".  I have seen this problem on occasion due to the audio device being missing or being changed once SB is running(unplugged USB headset for example).  As mentioned, HDMI connections could also pose a problem as the available audio devices can change if the cable is un/plugged or if the monitor is turned on/off/stby.

     

    Please ensure your default audio device is set correctly before starting SB.  If you're using HDMI to feed video and audio to your monitor, make sure the monitor is on before booting the system.

  9. Further test results -

    Having a number of difficulties with players rejoining sessions. With SB locking up at the rejoining clients end.

    Was just able to reproduce this and it doesn't appear to be directly related to MP. Anyhow, will forward the info I have to correct coder.

×
×
  • Create New...