Jump to content
Sign in to follow this  
Wolfseven

canned missions not working [RESOLVED]

Recommended Posts

only 2 canned missions work ATG 4.010, and Sinai 1973, the other get these errors.

 

 

[19:41:53,440] CGame WARN : -------------------------------
[19:41:53,440] CGame WARN : Steel Beasts Log File v4.157
[19:41:53,440] CGame WARN : Sun Aug  4 19:41:53 201 / 10740
[19:41:53,440] CGame WARN : -------------------------------
[19:41:53,440] CGame INFO : +--+ MEMORY USAGE INFO (SteelBeasts START):
[19:41:53,440] CGame INFO : |  | Process: 4.3 GB (0 % of 128.0 TB total, 128.0 TB free) 4.3 GB min/4.2 GB max
[19:41:53,440] CGame INFO : |  | Physical: 6.0 GB (19 % of 31.9 GB total, 26.0 GB free) 5.9 GB min/6.0 GB max
[19:41:53,440] CGame INFO : +--+ Pagefile: 6.9 GB (19 % of 36.7 GB total, 29.8 GB free) 6.8 GB min/6.9 GB max
[19:41:53,446] CGame WARN : Package Downloader Local Communication Exception 'The system cannot find the file specified.' (7)
[19:41:53,446] CGame WARN : Could not connect to the map package download service!
[19:42:12,637] CLandscape ERROR: [LOCAL] Could not locate tilemap 'NTC_modified.ter'!
[19:44:55,373] CLandscape ERROR: [LOCAL] Unable to locate specified map ('Hannover-Weserbergland')!
[19:44:55,373] CGame WARN : Package Downloader Local Communication Exception 'The system cannot find the file specified.' (7)
[19:45:28,604] CLandscape ERROR: [LOCAL] Could not locate tilemap 'blank.ter'!
[19:45:40,530] CLandscape ERROR: [LOCAL] Could not locate tilemap 'NTC_modified.ter'!
[19:45:43,159] CLandscape ERROR: [LOCAL] Could not locate tilemap 'blank.ter'!
[19:45:49,351] CGame INFO : +--+ MEMORY USAGE INFO (LoadFileToPlay start):
[19:45:49,351] CGame INFO : |  | Process: 6.2 GB (0 % of 128.0 TB total, 128.0 TB free) 4.3 GB min/6.2 GB max
[19:45:49,351] CGame INFO : |  | Physical: 7.4 GB (23 % of 31.9 GB total, 24.5 GB free) 5.9 GB min/7.5 GB max
[19:45:49,351] CGame INFO : +--+ Pagefile: 8.5 GB (23 % of 36.7 GB total, 28.2 GB free) 6.8 GB min/8.6 GB max
[19:46:06,457] CScenario.Read WARN : Failed to load embedded navmesh (data looks like the right format, but with an unsupported data version)
[19:46:16,236] CGame INFO : +--+ MEMORY USAGE INFO (LoadFileToPlay end):
[19:46:16,236] CGame INFO : |  | Process: 8.8 GB (0 % of 128.0 TB total, 128.0 TB free) 4.3 GB min/8.8 GB max
[19:46:16,236] CGame INFO : |  | Physical: 9.4 GB (29 % of 31.9 GB total, 22.6 GB free) 5.9 GB min/9.4 GB max
[19:46:16,236] CGame INFO : +--+ Pagefile: 11.3 GB (31 % of 36.7 GB total, 25.4 GB free) 6.8 GB min/11.3 GB max
[19:57:28,704] CGame INFO : +--+ MEMORY USAGE INFO (Starting AAR):
[19:57:28,704] CGame INFO : |  | Process: 11.6 GB (0 % of 128.0 TB total, 128.0 TB free) 4.3 GB min/12.2 GB max
[19:57:28,704] CGame INFO : |  | Physical: 9.6 GB (30 % of 31.9 GB total, 22.3 GB free) 5.9 GB min/9.8 GB max
[19:57:28,704] CGame INFO : +--+ Pagefile: 13.7 GB (37 % of 36.7 GB total, 23.0 GB free) 6.8 GB min/14.3 GB max
[19:57:34,229] CGame INFO : +--+ MEMORY USAGE INFO (LoadFileToPlay start):
[19:57:34,229] CGame INFO : |  | Process: 11.6 GB (0 % of 128.0 TB total, 128.0 TB free) 4.3 GB min/12.2 GB max
[19:57:34,229] CGame INFO : |  | Physical: 9.6 GB (30 % of 31.9 GB total, 22.3 GB free) 5.9 GB min/9.8 GB max
[19:57:34,229] CGame INFO : +--+ Pagefile: 13.7 GB (37 % of 36.7 GB total, 23.0 GB free) 6.8 GB min/14.3 GB max
[19:57:48,831] CScenario.Read WARN : Failed to load embedded navmesh (data looks like the right format, but with an unsupported data version)
[19:57:56,911] CGame INFO : +--+ MEMORY USAGE INFO (LoadFileToPlay end):
[19:57:56,911] CGame INFO : |  | Process: 9.5 GB (0 % of 128.0 TB total, 128.0 TB free) 4.3 GB min/12.2 GB max
[19:57:56,911] CGame INFO : |  | Physical: 9.5 GB (30 % of 31.9 GB total, 22.4 GB free) 5.9 GB min/9.8 GB max
[19:57:56,911] CGame INFO : +--+ Pagefile: 11.6 GB (32 % of 36.7 GB total, 25.1 GB free) 6.8 GB min/14.3 GB max
[20:19:57,607] CGame INFO : +--+ MEMORY USAGE INFO (Starting AAR):
[20:19:57,607] CGame INFO : |  | Process: 11.7 GB (0 % of 128.0 TB total, 128.0 TB free) 4.3 GB min/12.2 GB max
[20:19:57,607] CGame INFO : |  | Physical: 9.5 GB (30 % of 31.9 GB total, 22.4 GB free) 5.9 GB min/9.8 GB max
[20:19:57,607] CGame INFO : +--+ Pagefile: 13.9 GB (38 % of 36.7 GB total, 22.8 GB free) 6.8 GB min/14.3 GB max
[20:20:04,474] CGame INFO : +--+ MEMORY USAGE INFO (SteelBeasts END):
[20:20:04,474] CGame INFO : |  | Process: 7.5 GB (0 % of 128.0 TB total, 128.0 TB free) 4.3 GB min/12.2 GB max
[20:20:04,474] CGame INFO : |  | Physical: 7.4 GB (23 % of 31.9 GB total, 24.5 GB free) 5.9 GB min/9.8 GB max
[20:20:04,474] CGame INFO : +--+ Pagefile: 8.7 GB (24 % of 36.7 GB total, 28.0 GB free) 6.8 GB min/14.3 GB max
[20:20:04,968] CGame INFO : Done

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could you mention the scenarios you are trying to load (their exact names).  You don't have to list all of them. But if you are loading the ones in the "Scenarios" path (not "My Scenarios"), which would be the ones included in the install, then they will all work. So, in that case, did you install the big map installer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Wolfseven said:

WARN : Package Downloader Local Communication Exception 'The system cannot find the file specified.' (7)
WARN : Could not connect to the map package download service!

These two warning messages suggest that the map download manager was not installed correctly (or that there are other reasons blocking its use... not, I believe, that this would really help you in this case, I'm just mentioning it to draw your attention to other issues also going on.

2 hours ago, Wolfseven said:

ERROR: [LOCAL] Could not locate tilemap 'NTC_modified.ter'!

ERROR: [LOCAL] Unable to locate specified map ('Hannover-Weserbergland')!
ERROR: [LOCAL] Could not locate tilemap 'blank.ter'!

Now, specifically "blank.ter" and "Hannover-Weserbergland.ter" have definitely been converted by us, and are part of the map installer. If such an error message occurs I think it's definitely time to consider if something went wrong with the installation itself. Like, you installed Steel Beasts first, and then installed the map packages afterwards - but entered a different file path (don't do that).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I didn't change anything the map installer placed the maps here;

mapinstallerplacethemhere.thumb.jpg.e3c0a46dd1638c73725fa3c8f98149e0.jpg

 

Game is here 

 

908803167_thiswhereihavethesteelbeastgame.thumb.jpg.47b7f001bea4c6b7e14ca41d7e7b4256.jpg

 

Its funny the ATGm tutorial works out of the gate, the sinai works out of the gate but the rest will not.

 

user folder

 

usserfolder.thumb.jpg.26475cd191b548020421d9a7fef11050.jpg

 

I have installed 3 times whipped clean, could it be that I don't install the game in the C:\\program files\esims game, but place it outside program files as you see up at number 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Wolfseven

Share this post


Link to post
Share on other sites

So you went into "Offline Session" and the scenarios when you go there fail to work? If so, at the top of that page, where does the "Look In" point to? Does it point to "My Scenarios / "?

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, TankHunter said:

So you went into "Offline Session" and the scenarios when you go there fail to work? If so, at the top of that page, where does the "Look In" point to? Does it point to "My Scenarios / "?

yes the paths are correct. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If all else fails, try uninstalling and reinstalling again. SB first, then maps second, making sure to have the map package path the same in both installs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, Volcano said:

If all else fails, try uninstalling and reinstalling again. SB first, then maps second, making sure to have the map package path the same in both installs.

where should the map package be installing? When I run the installer, is the tree correct that I posted?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

These are the areas some of the maps working from, and not working from. I pick 73 easting in single it wont work, but if I pick from here it works? 

 

1125993702_SBProPE64cm2019-08-0507-06-11-75.thumb.jpg.9891aaaf546276e873ac959eadab5a4e.jpg1478755073_SBProPE64cm2019-08-0507-06-18-08.thumb.jpg.5ef369fc5897a30b7c0c27e8c4852c55.jpg1496536091_SBProPE64cm2019-08-0507-06-24-66.thumb.jpg.69712c3e5f5d04cf1b153f96419e0725.jpg186450290_SBProPE64cm2019-08-0507-40-34-49.thumb.jpg.a1cebbd5a67ec6b7d4b05de2809dcdfe.jpg1403976676_SBProPE64cm2019-08-0522-17-52-43.thumb.jpg.704d958dabb70d0152db0ade91d0234b.jpg2034912284_SBProPE64cm2019-08-0522-18-59-77.thumb.jpg.fbdd4402655848447ee34817454f1357.jpg1974156749_SBProPE64cm2019-08-0522-19-03-23.thumb.jpg.c4b9a43a263fdc4321f3c4fc94d4fc1b.jpg1175855220_SBProPE64cm2019-08-0522-19-18-78.thumb.jpg.5006485a94f677f3a02302c58c6f80e0.jpg210521073_SBProPE64cm2019-08-0522-19-26-59.thumb.jpg.114c4c8f4c8319cab7437fd2033bc011.jpg541931327_SBProPE64cm2019-08-0522-19-33-76.thumb.jpg.1a28020b37d8aa80784dd9fdc13f9dcc.jpg543151129_SBProPE64cm2019-08-0522-19-38-27.thumb.jpg.06c40f965b15b6ac94515e6b04848964.jpg1887821420_SBProPE64cm2019-08-0522-19-46-59.thumb.jpg.53b5685909050ff2930fddcfdc868255.jpg897628218_SBProPE64cm2019-08-0522-20-23-05.thumb.jpg.f92a3007f306090bdd5b7e2544ddef2b.jpg1148330583_SBProPE64cm2019-08-0522-20-31-23.thumb.jpg.8ddf89e0f9257e283b3cb1bc69b7bbc8.jpg89056722_SBProPE64cm2019-08-0522-20-52-58.thumb.jpg.4a1e2f45092a52641e6f721f6baf6d59.jpg1070906602_SBProPE64cm2019-08-0522-21-07-32.thumb.jpg.450af915241a6927573f1ede4ca029a4.jpg1201762040_SBProPE64cm2019-08-0522-21-13-03.thumb.jpg.fe584a3c5de003db76b6b8619670595e.jpg162486953_SBProPE64cm2019-08-0522-21-22-00.thumb.jpg.c2215abbc7c1f465ddae0ebc78bba558.jpg1843430144_SBProPE64cm2019-08-0522-21-25-93.thumb.jpg.7aebe4f96f4e389005841566f1b7b54f.jpg599110316_SBProPE64cm2019-08-0522-21-38-17.thumb.jpg.5636cfad1edc17b1d55f042e12744d97.jpg

Edited by Wolfseven

Share this post


Link to post
Share on other sites

The default path for maps is:

 

C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\packages

(at least for Windows 7)

 

Do you have any folders in that path? If so, what do you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
7 hours ago, Volcano said:

The default path for maps is:

 

C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\packages

(at least for Windows 7)

 

Do you have any folders in that path? If so, what do you have?

Windows 10 1903 latest update. this is what in there.

 

679182963_CProgramDataeSimGamesSteelBeastsmaps.thumb.jpg.c72b4ceb44b17669d74c18867d62fcc1.jpg

posted earlier, this is where it installed the maps

mapinstallerplacethemhere.jpg

Edited by Wolfseven

Share this post


Link to post
Share on other sites

That looks completely screwed up.  I did default and its programdata > eSims Games > Steel Beasts > maps > packages > and then the folder names for the map packages.  Windows 10.  Your map folders are several folder levels up from where they should be.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So...

1) Go to C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps  and create  Packages  folder there

2) Move all maps, e.g. all folders EXCEPT: Callsign Templates, Unit Templates, displayoptions, and, obviously maps, scenarios and operations from  C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts to C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\Packages.

3) Start SB Pro PE v.4.1 as  administrator, select  Options and then File Paths and set  a  new  file path for the packages folder e.g. C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\Packages  by clicking 'Map package folder' and selecting appropriate path in dialog which will open.  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Jartsev said:

So...

1) Go to C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps  and create  Packages  folder there

2) Move all maps, e.g. all folders EXCEPT: Callsign Templates, Unit Templates, displayoptions, and, obviously maps, scenarios and operations from  C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts to C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\Packages.

3) Start SB Pro PE v.4.1 as  administrator, select  Options and then File Paths and set  a  new  file path for the packages folder e.g. C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\Packages  by clicking 'Map package folder' and selecting appropriate path in dialog which will open.  

 

Is eSim Games going to provide a patch to fix all this map BS.? Because the majority of the scenarios i have downloded in the past don't work, and i'm not interested in downloading individual files and putting them somewhere...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not sure if I follow your characterization of all this being bullshit.

But Yes, there will be something to fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Hatchet Jack said:

Thank You.

 

The scenarios downloaded in the past may have other maps of modified maps as a basis.

This may entirely be usermade content. Not much that esim can do in that case...so it might need at least some effort by your side to match up the map with the scenario of interesst. Hope that is not asked too much from you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will find out when the patch drops. And if i really want to get those missions running i had better a) Learn to live without them. b)  Start looking for a Youtube tutorial on "how to". 

At the end of the day there is still an amazing amount of content in this sim.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Jartsev said:

So...

1) Go to C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps  and create  Packages  folder there

2) Move all maps, e.g. all folders EXCEPT: Callsign Templates, Unit Templates, displayoptions, and, obviously maps, scenarios and operations from  C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts to C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\Packages.

3) Start SB Pro PE v.4.1 as  administrator, select  Options and then File Paths and set  a  new  file path for the packages folder e.g. C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\Packages  by clicking 'Map package folder' and selecting appropriate path in dialog which will open.  

 

what about these folders? are they correct I don't think so.

 

default2.thumb.jpg.aeacd1a414aba017491d81763d8dbd2c.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

ok, fixed the display issue, to point to the map packages , you only have to go to maps. 

 

now none of the missions or maps will run.

 

now all maps ask for UID?

UIDeverythingnow.thumb.jpg.0286870fa0c34f176a4f14323e308be1.jpg

all these maps in here ask for UID now.

allthesemapsnpolongerworkUIDisaskedforallnow.thumb.jpg.fd5fb0b687f3327ed304cdc152ebbee8.jpg

 

Instant action no longer working, nor training.. so frustrating......nor the individual equipment... i.e. M1A1, M1A2...ect..

should the terrain, height, themes be in packages?

 

Edited by Wolfseven

Share this post


Link to post
Share on other sites

I give up...tried every senario to put the folders right and for some reason this installation map pathing default when installing isn't doing it right.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Jartsev said:

So...

1) Go to C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps  and create  Packages  folder there

2) Move all maps, e.g. all folders EXCEPT: Callsign Templates, Unit Templates, displayoptions, and, obviously maps, scenarios and operations from  C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts to C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\Packages.

3) Start SB Pro PE v.4.1 as  administrator, select  Options and then File Paths and set  a  new  file path for the packages folder e.g. C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\Packages  by clicking 'Map package folder' and selecting appropriate path in dialog which will open.  

 

Instead of step 3 try uninstalling and reinstalling Steel Beasts, that may work.

 

I had to:

1. manually create C:\ProgramData\eSim Games\Steel Beasts\maps\Packages

2. install the maps to that directory.

3. Uninstall and reinstall Steel Beasts

 

Nothing else worked for me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...